How to: Macbook Pro HD vervangen

How to: Macbook Pro HD vervangen

Macbook Pro HD vervangen

Vanochtend heb ik mijn harde schijf in mijn Macbook pro vervangen door een SSD harddisk (OCZ Vertex II 90GB), en vooralsnog ben ik hier superblij mee. Allereerst is de snelheid van m’n 2 en half jaar oude beestje flink verbeterd. En bovendien was het vervangen van de harde schijf uiteindelijk verbazingwekkend eenvoudig!

Hoe eenvoudig? Nou in 3 simpele stappen heb je de nieuwe schijf geïnstalleerd:

1. Plaats je nieuwe schijf in een externe USB behuizing, en gebruik Disk Utilities / Schijfhulpprogramma om de schijf te partitioneren.

2. Kloon je huidige HD naar de aangemaakte partitie van je externe schijf door middel van Carbon Copy Cloner.

3. Schakel de computer uit, en vervang de bestaande harde schijf (conform de officiële handleiding) door je nieuwe HD (uit de externe USB behuizing).

Klaar! Doordat Carbon Copy Cloner een kopie maakt die ook direct kan booten, zal de Macbook direct weer opstarten. Het leven kan zo makkelijk zijn… 🙂

Laat een reactie achter

4 reacties
 • Ik heb de mijn vervangen met een Intel X25 ook prima. Ik heb alleen geen kloner gebruikt maar time-machine om mijn hele oude systeem terug te zetten, ging ook prima!

 • Ik heb onlangs ook mijn HDD vervangen voor een Intel SSD, wat een wereld van verschil! Dan kom je er dus ook achter dat je in feite altijd op je HDD aan het wachten bent tijdens het computeren. Zeker de investering waard!

 • Ik ben inderdaad ook van plan om mijn huidige HD van 500GB te vervangen met een van 750GB.
  Alleen hudige heb ik dualboot gemaakt. Een voor de mac en een voor Windows7 besturingssysteem.
  Mijn vraag is: wat is de snelste methode om echt een kloon te krijgen van de geheel oude HD zoadta ik niet in een keer om kan naar de nieuwe HD inclusief mijn meerdere partities met MAC OSX en Windows 7 besturingssysteem. Alvast dank voor jullie reacties

 • Het is mij ook gelukt met gebruikmaking van deze handleiding.
  In mijn MacBook Pro uit 2009 heb ik de harde schijf van 250 MB vervangen voor één van 750 MB.
  Bedankt1

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .