Boekreview: Don’t Make Me Think

Boekreview: Don’t Make Me Think

don't make me think

Steve Krug is (web) usability consultant en schreef Don’t Make Me Think om inzicht te geven in het gemak waarmee je een website gebruiksvriendelijk kunt maken. In dit boek beschrijft hij de belangrijkste zaken voor het verbeteren van gebruiksgemak op je website. Het usability boek is eenvoudig geschreven en leest hierdoor erg fijn weg. Het is een handige gids bij het optimaliseren van de usabilityop je site, om ervoor te zorgen dat bezoekers op je site blijven en ze ter kunnen sturen in hun acties.

don't make me think

De belangrijkste punten uit Don’t Make Me Think zijn dat er geen ‘standaard gebruiker’ bestaat en dat niets vanzelfsprekend is. Daarom moet je ervoor zorgen dat enkele punten op je site direct duidelijk zijn:

– sitenaam (linksbovenin)
– paginanaam
– categorieën en secties
– zoekmogelijkheid
– ‘you are here’-indicator

Hiermee zien bezoekers snel waar ze terecht zijn gekomen en wat de mogelijkheden van de s ite zijn. Extra uitleg over het doel van je website kun je tevens ten uiting laten komen in een tagline bij je logo of een korte welkomsttekst op de homepage. Om alles optimaal te laten functioneren onderstreept Krug het belang van regelmatig testen. Dit kan je vrij eenvoudig zelf doen en in het boek staat uitgebreid beschreven hoe je dit gemakkelijk zelf kunt aanpakken.

Al met al is Don’t Make Me Think leuk en nuttig leesvoer wat verplichte kost is voor iedereen die zich met online marketing bezig houdt.

Laat een reactie achter

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .