Vergelijk Sim Only

Vergelijk de goedkoopste sim only aanbiedingen van diverse telecomwinkels
www.vergelijksimonly.nl
Categorieën Uit mijn archief

BestelTickets.com brengt transparantie in tweedehands ticketmarkt

Op 25 mei 2009 door in Online,Overig.

De markt van de tweedehands ticketverkoop (voor evenementen, concerten en festivals) is een complexe markt waar behoefte is aan transparantie en een duidelijk overzicht van prijzen die verschillende aanbieders hanteren.Start-up BestelTickets.com voorziet in deze behoefte aan transparantie door middel van onafhankelijke prijsvergelijkingvan verschillende tweedehands ticketaanbieders per evenement. In Nederland zijn zij de eerste en tot nu toe enige vergelijkingssite die per evenement de exacte prijzen in kaart brengt van de verschillende tweedehands ticketaanbieders. Met als doel deze markt transparant(er) maken waardoor een optimale marktwerking gecreëerd wordt. “We zijn nu bijna een half jaar live met BestelTickets.com en trekken al circa 100.000 unieke bezoekers per maand en we zien dit aantal iedere maand groeien” aldus Kasper Middelkoop en Christiaan Solcer van www.BestelTickets.com. De behoefte aan en vraag naar transparantie blijkt groot te zijn in deze ingewikkelde en onduidelijke markt. De afgelopen jaren is namelijk een ware wildgroei aan ticketbureaus en -platforms ontstaan in de tweedehands ticketmarkt dat consumenten zich vaak geen raad wisten waar ze terecht konden voor kaarten (van uitverkochte concerten bijvoorbeeld).

BestelTickets.com is actief in de niche van de tweedehands ticketmarkt, om meer transparantie te bieden. Aangezien per evenement een onafhankelijke prijsvergelijkingen wordt weergegeven is het aanbod meer gespecificeerd dan dat van de afzonderlijke aanbieders. Een strategie die goed lijkt te werken gezien de onderlinge prijsconcurrentie van de verschillende aanbieders die tickets voor eenzelfde evenement aanbieden. De transparantie die BestelTickets.com hiermee creëert zorgt voor een optimale marktwerking volgens vraag en aanbod en lagere prijzen.

Vanwege de huidige economische situatie blijkt namelijk dat de officiële ticketverkoop van evenementen en festivals tegenvalt en in sommige gevallen zelfs uitblijft. Tickets die via de officiële verkoopkanalen worden aangeboden blijven langer in de verkoop of raken niet uitverkocht waardoor de prijzen van tickets via de tweedehands verkoop tot ongekend niveau dalen, in sommige gevallen zelfs tot de helft van de officiële verkoopprijs. Weekendkaarten voor Pinkpop worden bijvoorbeeld al aangeboden voor 70 tot 80 euro, terwijl diezelfde kaarten via de officiële verkoopkanalen 140 euro kosten. Woekerprijzen, waar de markt van de tweedehands ticketverkoop vaak mee geassocieerd wordt, lijkt hiermee tot het verleden te behoren zolang de economie zich in een recessie bevindt.

De tweedehands ticketmarkt wordt steeds meer geaccepteerd, de officiële ticketorganisaties sluiten zich zelfs aan bij deze partijen. Zo heeft Ticketmaster (de grootste officiële ticketverkoper ter wereld) onlangs GetMeIn overgenomen voor een bedrag van zeven miljoen euro. GetMeIn is een ticketmarktplaats voor tweedehands tickets waar consumenten kaartjes kunnen kopen of verkopen. Viagogo (concurrent van GetMeIn) heeft een samenwerkingsverband met LiveNation. Ook Seatwave is een belangrijke speler in de markt van de tweedehands ticketverkoop met twee miljoen Europese bezoekers per maand. BestelTickets.com biedt onafhankelijke prijsvergelijkingen per evenement van deze partijen en een groot aantal Nederlandse ticketbureaus in de markt van de tweedehands ticketverkoop. Gezien de fusie van LiveNation en Ticketmaster en de belangen die de officiële ticketorganisaties hebben in de markt van de tweedehands ticketverkoop, is transparantie hard nodig.

Middelkoop en Solcer hebben de ambitie om met BestelTickets.com dé startpagina te worden voor consumenten die op zoek naar tickets voor evenementen, concerten en festivals zijn. Het platform BestelTickets.com is hun eerste grote project maar zij willen zich daarnaast graag verder specialiseren in prijsvergelijkingen voor diverse niche markten. Aan de start-up van prijsvergelijkingen in andere niche markten wordt dan ook hard gewerkt waarbij Middelkoop en Solcer een zogenaamde multi-niche strategie toepassen om hiermee een bijdrage te leveren aan de transparantie van vele niches.

Eén reactie op “BestelTickets.com brengt transparantie in tweedehands ticketmarkt”

  1. Brigitte zegt:

    Voel me opgelicht door ticketmaster ik heb voor 2 platinum tickets 460 betaald , de mensen naast me en voor mij die hebben 40 euro betaald ! Voor dezelfde platinum kaarten! Voor Ariana grande ! Je denk dan laat ik maar bij ticket master bestellen dat is betrouwbaar en weet ik zeker dat het echte kaartjes zijn ! Wat is er trouwens platinum aan ? De mensen naast mij hadden dat niet op hun ticket staan , maar ook bij ticket master gekocht hoe kan dit verschil!! Baal er enorm van.

Laat een reactie achter

Overig

© Ruud Kok 2006-2020 - Cookiebeleid

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.      Sluit