Vergelijk Sim Only

Vergelijk de goedkoopste sim only aanbiedingen van diverse telecomwinkels
www.vergelijksimonly.nl
Categorieën Uit mijn archief

Google blij met uitspraak Farmdate-zaak

Op 25 augustus 2006 door in Advertising.

Farmdate.nl heeft de rechtzaak die zij tegen Google had aangespannen verloren. Recentelijk was de datingsite voor agrari?rs een rechtzaak tegen Google begonnen, omdat deze seksueel getinte advertenties weergaf bij de gesponsorde koppelingen, indien er werd gezocht op ‘farm date’. Farmdate wenst hier niet mee geassocieerd te worden en vocht het aan. Farmdate werd hierin bijgestaan door juristen van de FNV.

De zaak die bij voorbaat al weinig kans maakte, werd verloren omdat de rechter de term ‘date’ te beschrijvend vond en Farmdate.nl zich dus niet kon beroepen op merkrecht. ‘Zowel de adverteerders als Google kunnen dan ook niet worden aangesproken op het gebruik van de term ‘date’ als AdWord’, aldus de rechtbank. De juristen van Farmdate zijn het er nog niet helemaal mee eens, zij overwegen in hoger beroep te gaan. ‘Indien er gezocht wordt op enkel de term ‘date’ komen de bewuste advertenties helemaal niet tevoorschijn’, zij zetten dus volledig in op de term ‘farm date’.

Google reageert verheugd op de uitspraak. ‘Deze uitspraak illustreert dat de manier hoe Google met handelsmerken omgaat goedgekeurd wordt, en dat AdWords in overeenstemming werkt met het Nederlandse merkrecht.’ Zelf ben ik geen jurist ofzo, maar ik denk dat Farmdate nog steeds weinig kans maakt in het hoger beroep. Ook ‘farm date’ lijkt me veel te beschrijvend om je op je merkrecht te kunnen beroepen. Bovendien zou je dan met geen woord meer kunnen adverteren aangezien de meeste woorden tegenwoordig ook wel in de vorm van een .nl-domeinnaam bestaan.

Laat een reactie achter

Overig

© Ruud Kok 2006-2020 - Cookiebeleid

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.      Sluit