Vergelijk Sim Only

Vergelijk de goedkoopste sim only aanbiedingen van diverse telecomwinkels
www.vergelijksimonly.nl
Categorieën Uit mijn archief

Philips test met mobiel betalen

Op 14 juni 2006 door in Mobiel.

Nokia 3320Vanaf deze zomer gaat Philips een proef houden, waarbij kleine betalingen in winkelcentra direct via de mobiele telefoon worden afgerekend. Hiervoor zullen honderd proefpersonen een Nokia 3320 krijgen, waarmee zij rondom het Amsterdamse WTC in zo’n 10 winkels kunnen gaan betalen.

De proefpersonen hoeven bij de kassa alleen hun GSM maar langs de kassa te zwaaien om te betalen. De betalingen verlopen dan automatisch via het Aziatische creditcardbedrijf JCB, die de proef aangrijpt om zijn naamsbekendheid te vergroten. De verbinding tussen kassa en mobiel vindt plaats via Philips? Near Field Communications-technologie.

NFC is een nieuwe technologie voor draadloze communicatie op korte afstand. Hoewel Philips als ontwikkelaar een voorloper op is dit gebied, zullen later dit jaar ook telefoonmakers als Mitsubishi, Samsung en Motorola de chips in nieuwe generaties mobiele telefoons gaan verwerken. Het zal naar verwachting nog jaren duren voordat de techniek gemeengoed is in mobiele telefoons.

Betalen met een mobieltje moet sneller gaan dan contant, PIN?en of chippen. Op dit moment gebruiken Nederlanders hun creditcard veel om bedragen vanaf 30 ? 40 euro te betalen. Men wil dat bedrag naar beneden krijgen waardoor het te vergelijken wordt met chipknipgebruik, om daar marktaandeel weg te snoepen.

Er wordt in het verhaal bij Emerce alleen niets gezegd over eventuele kosten; aangezien het allemaal via de creditcard gaat, lijkt het me niet wenselijk om bij elke snack die je haalt transactiekosten te moeten betalen.

Laat een reactie achter

Overig

© Ruud Kok 2006-2020 - Cookiebeleid

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.      Sluit