Vergelijk Sim Only

Vergelijk de goedkoopste sim only aanbiedingen van diverse telecomwinkels
www.vergelijksimonly.nl
Categorieën Uit mijn archief

Er zit een G in de marketingmix

Op 8 juni 2006 door in Marketing.

Nadat ik vorige week al voorbij had laten komen dat gamers interessant voor adverteerders zijn, kwam ik nu dit artikel op Marketingfacts tegen. Daarin wordt verslag gedaan van een seminar onder de naam ‘Games, de G in de marketingmix’. Erg interessant om te lezen dat games steeds meer kunnen bijdragen aan een merk en de naamsbekendheid ervan.

Voorbeelden als de kip van Burger King en Da Vinci Code op Google laten allemaal goede resultaten zien. Er wordt wel onderscheid gemaakt tussen drie verschillende richtingen:

  1. In-Game advertising. Zie hiervoor de presentatie van Massive.
  2. Sponsored games
  3. Branded games, zoals bijvoorbeeld Calucci de game

Bij in-game advertising kan je denken aan een blikjesautomaat van Sprite in Splintercell. Gamers vinden ingame advertisement cool want het verhoogd het realisme. Daarnaast kan je met games de ya?s makkelijk bereiken. De reclame boodschappen worden per tijdseenheid verkocht (10 sec). Op basis van het IP adres wordt bepaald waar de gamer zich bevind en op basis daarvan wordt de juiste reclame- uiting getoond in het spel. De gamer dient dus wel online te zijn, maar voordeel daarentegen is de mogelijkheid van targeting op basis van regio (IP) wel aantrekkelijk. Wat ik me wel afvraag is in hoeverre IP-adressen betrouwbaar genoeg zijn om marketingactiviteiten op te positioneren.

Verder is er nog ingegaan op sponsored games met bijvoorbeeld preroll advertisements. Hierbij wordt bij spelletjes op bijvoorbeeld spelletjes.nl korte reclames getoond voordat je een spelletje kunt beginnen. En wordt er gebruik gemaakt van de euforie bij het winnen van een spel door dit gevoel vast te houden met een leuke aanbieding. Als laatste wordt nog de kracht van branded games genoemd, waardoor bezoekers in het genoemde voorbeeld gemiddeld 11 minuten op een pagina doorbrengen. Kun je toch zeggen dat ze flink met je merk bezig zijn.

Laat een reactie achter

Overig

© Ruud Kok 2006-2014 - Cookiebeleid

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.      Sluit